• Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email
  • Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email

Basisverzorging Witbuikegels

De startcursus over de basisverzorging van Witbuikegls neemt je mee langs alle nodige kennis die je echte moet weten voor je een Witbuikegel als huisdier wilt houden.

Kosten

Deze cursus is gratis en is verkrijgbaar via onze externe leeromgeving. Na aankoop wordt jouw account handmatig geactiveerd door ons, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is wanneer jij aan de cursus begint.

Talen

De cursus is beschikbaar in het Nederlands en Engels en zijn apart van elkaar te koop. Onderaan deze pagina vindt je de link naar de cursussen.

Toegang

Na het bestellen van de cursus heb je onbeperkt en levenslang toegang tot al het cursusmateriaal. Dit doen wij omdat we snappen dat het best veel is om te leren. Daar helpen we graag een handje bij.

Inhoud

De cursus heeft in totaal 0 lessen, 0 quizzen en 0 examen. Het examen is alleen om je eigen kennis te testen, je ontvangt een certificaat van deelname na afronding van de cursus ongeacht de uitslag. Je kunt het examen onbepekert blijven doen om je kennis te verbeteren. Al het cursusmateriaal blijft ook na het afronden van het examen beschikbaar, zo kun je het altijd terugzoeken.

Taxonomie

Leer over de familie waar de Witbuikegel in is ingedeeld volgens de wetenschap en over nauwverwante egelsoorten.

Natuurlijke leefomgeving

In dit hoofdstuk bespreken we de natuurlijke leefomgeving van de Witbuikegel tot in detail, zodat je weet waar ze vandaan komen en leert over hun natuurlijke beasisbehoeften.

Gevangenschap

Het derde hoofdstuk staat in het teken van hoe de Witbuikegel als huisdier is ontstaan, hoe de populariteit over de jaren is gestegen en de effecten hiervan op de populatie Witbuikegels die nu als huisdier worden gehouden.

Gedrag

In dit hoofdstuk leer je meer over wat gedrag is, welke soorten gedrag er bestaan, welke geluiden Witbuikegels maken en hoe jij gedrag kunt herkennen en daar actief op kunt inspelen om de egel in zijn behoeften te voorzien.

Huisvesting

De leefomgeving in gevangenschap is belangrijk, daarom leer je in dit hoofdstuk alles over huisvesting: van de verschillende soorten verblijven tot de meest geliefde speelgoed en hoe je een Witbuikegel zo natuurlijk mogelijk kunt huisvesten.

Verzorging

Witbuikegels zijn gevoelige dieren en vragen daarom een speciale verzorging die past bij hun behoeften. Leer hoe je nagels kunt knippen, wat je moet doen als je verkeerd knipt en hoe je verbiljven kunt schoonmaken en desinfecteren.

Voeding

Voedingsstoffen zijn erg belangrijk om de egel te kunnen laten overleven in gevangenschap. En als ópportunistische insecteneters' zijn ze heel kieskeurig. Daarom leer je in dit hoofdstuk alles over voeding van de Witbuikegel.

Gezondheid

Je wilt natuurlijk weten hoe het lichaam van een Witbuikegel in elkaar steekt, welke functie organen hebben en je wilt diepgaande kennis opbouwen over de voorkomende ziekten. Dat leer je allemaal in dit hoofdstuk.

Voortplanting

Basiskennis over voortplanting is wel handig om te weten, zeker als je misschien in de toekomst wilt gaan fokken. Maar ook zonder te willen fokken is een basiskennis wel handig om te weten dat egels zichzelf plezieren als ze 'in the mood' zijn.

Kleuren

Witbuikegels komen in heel veel kleuren en patronen voor in gevangenschap, dat komt omdat er steeds meer geselecteerd wordt op kleur door fokkers en daardoor steeds meer kleurmutaties ontstaan. Daar leer je in dit hoofdstuk meer over.

Aanschaf

Voordat je een Witbuikegel aanschaft is het goed om te weten wat het verschil is tussen een egel adopteren van een opvang, een egel reserveren bij een fokker of een egel kopen bij een winkel. Maar ook een checklist voor alles wat je nodig hebt voor een egel en andere dingen die je graag vooraf wilt kunnen voorbereiden.

Examen

Het eindexamen van deze cursus betekend niet of je een certificaat krijgt of niet, maar is puur om je eigen kennis te testen. Je moet het examen echter wel eerst doen voordat je de cursus kunt afronden. De informatie nog eens doorlezen? Geen probleem, je blijft namelijk toegang tot het cursusmateriaal houden, ook nadat je de cursus hebt afgerond!