• Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email
  • Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email

Genetica 101

Deze cursus richt zich op de basis van genetica. Je leert wie genetica heeft ontdekt, welke vormen van overerving er zijn en je leert rekenen met genen. Precies zoals Mendell en Punett dat voor jouw hebben mogeiljk gemaakt!

Kosten

Deze cursus kost €9,99 en is te koop via onze externe leeromgeving. Na aankoop wordt jouw account handmatig geactiveerd door ons, zodat je zeker weet dat alles goed geregeld is wanneer jij aan de cursus begint.

Talen

De cursus is beschikbaar in het Nederlands en Engels en zijn apart van elkaar te koop. Onderaan deze pagina vindt je de link naar de cursussen.

Toegang

Na aankoop van de cursus heb je onbeperkt en levenslang toegang tot al het cursusmateriaal. Dit doen wij omdat we snappen dat het best veel is om te leren. Daar helpen we graag een handje bij.

Inhoud

De cursus heeft in totaal 20 lessen, 5 quizzen en 1 examen. Het examen is alleen om je eigen kennis te testen, je ontvangt een certificaat van deelname na afronding van de cursus ongeacht de uitslag. Je kunt het examen onbepekert blijven doen om je kennis te verbeteren. Al het cursusmateriaal blijft ook na het afronden van het examen beschikbaar, zo kun je het altijd terugzoeken. Daar betaal je immers ook voor!

Wat is genetica?

Dit is het eerste hoofdstuk van de cursus. Je leert in dit hoofdstuk alles over de basis van genetica en het belang van stambomen.

Mendells theorie

In het tweede hoofdstuk leer je over Mendell, de persoon die genetica heeft ontdekt door bonen te kweken.

Moderne verervingsvormen

Het derde hoofdstuk legt uit dat er naast Mendells theorie ook nog andere verervingsvormen zijn.

Punett's vierkant

Punett heeft uitgevonden hoe je met genetica kan rekenen. In hoofdstuk vier leer je hoe je zijn methode kunt gebruiken en wanneer je deze methode toepast.

Witbuikegel kleuren

Omdat Witbuikegels de meest populaire egels in gevangenschap zijn, leer je in hoofdstuk vijf de kleuren en genen van deze soort én hoe je deze informatie gebruikt om genetische berekeningen te maken door Punett's vierkant te gebruiken.

Examen

Na hoofdstuk vijf maak je het examen. Je hebt nu alles geleerd over genetica en hoe je het kunt toepassen in de praktijk.