• Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email
  • Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email
Picture by I.V. Korneev, Leningrad Zoo, Attribution.

Hemiechinus auritus > Grootooregel

De op één na populairste soort in gevangenschap en de meeste mensen denken dat ze voornamelijk in Afrika leven, maar dit is niet het geval. Hun natuurlijke habitat strekt zich uit van Noord-Afrika (Libanon, Libië, Egypte) tot aan Oost-Azië.

Natuurlijke habitat

Lorem ipsum

Geografie

Lorem ipsum

Klimaat

Lorem ipsum

Flora & fauna

Lorem ipsum

Het uiterlijk

Lorem ipsum

Huisvesting

Een Grootooregel in gevangenschap heeft een degelijk verblijf nodig met verrijking en accesoires om tevreden te blijven. Een goed verblijf met de juiste benodigdheden en speelgoed, voorkomt verveling en stress dat uiteindelijk kan leiden tot neurotypisch gedrag. Goede voorbereiding is daarom het halve werk en dat is heel belangrijk. Zo zijn er verschillende soorten verblijven die je kunt gebruiken, zijn er voorwaarden voor de juiste bodembedekking, zijn er verschillende soorten loopwielen en de keuze uit speelgoed is natuurlijk ontzettend groot. De pagina's hieronder leggen je alles uit.

Leer meer over huisvesting

Verzorging

Natuurlijk moet je een Grootooregel in gevangenschap ook goed verzorgen. Ze zijn niet de moeilijkste dieren, maar toch zijn ze wel best gevoelig en is goed inlezen over hun verzorging van groot belang! Een goede verzorging voorkomt bijvoorbeeld schimmelinfecties, een droge huid en in veel gevallen kun je met goede verzorging ook veel infecties met parasieten voorkomen.

Leer meer over verzorging

Voeding

Voeding is misschien wel het belangrijkste onderwerp om je goed over in te lezen. Goede voeding verzorgd de huid, houdt organen gezond en verbeterd de algemene gezondheid van een egel. Een goede variate helpt daarbij, door niet alleen brokjes en meelwormen te voeren maar ook te kijken naar andere supplementen en snacks. Leer bijvoorbeeld hoe je een vers vlees menu maakt of hoe je diervriendelijke snacks bakt.

Leer meer over voeding

Gedrag

Hoe een Grootooregel zich gedraagd verteld veel over hoe hij zich voelt en zijn gezondheid. Zo maken ze veel geluidjes, al zou je dat niet denken. Maar je kunt gedrag ook onderscheiden in positief gedrag, neutraal gedrag, negatief gedrag en gestoord gedrag. Ken jij het verschil?

Leer meer over gedrag

Gezondheid

Grootooregels kennen best veel gezondheidsproblemen die in meer of mindere mate voorkomen. Het is belangrijk om ja hierover goed in te lezen, zodat je weet wanneer je een dierenarts moet inschakelen.

Leer meer over gezondheid

Voortplanting

Als je al wat meer ervaring hebt met Grootooregels dan kan het idee om te willen fokken in je op komen. Hiervoor is goed inlezen en vooral veel ervaring op doen heel belangrijk. Vraag vooral ook aan je mentor hoe hij of zij tegen onderwerpen aan kijkt, want in verschillende landen worden andere maatstaven aangehouden. Zo dekt de ene fokker zijn dames gelijk wanneer zij 6 maanden oud zijn en wacht de ander leiver tot ze nog iets ouder zijn. Wij leggen in ieder geval alvast de basis voor je uit.

Leer meer over voortplanting

Kleuren

Natuurlijk is het ook ontzettend leuk om te weten wat voor kleur jouw egel heeft. Voor fokkers is daar in de startcursus fokken meer diepgaande informatie over te vinden, maar voor de huisdier eigenaren hebben we een handige kleurengids gemaakt. Voor Grootooregels is deze kleurengids nog volop in ontwikkeling, dankzij onze onderzoeken naar genetica bij egels.

Leer meer over kleuren