• Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email
  • Momentele levertijd: ca. 2 werkdagen
  • Makkelijk retourneren
  • Binnen 24 uur antwoord via email

Microscoop onderzoek

Door middel van microscopisch onderzoek kunnen we de structuur en het pigment van pennen bestuderen. en specifiek hoe ze per soort verschillen. Met deze nieuwe kennis kunnen we een dieper begrip krijgen van de verschillen tussen de soorten egels en tenrecs. Dit kan identificatie gemakkelijker maken wanneer geredde dieren worden gevonden, maar we kunnen ook meer kennis krijgen over de functionaliteit van de stekels, haren en semi-haren.

Gepubliceerde documenten

Gepubliceerde documenten over dit onderzoek worden gepubliceerd op Academia.edu en kunnen ook worden opgenomen in boeken of andere vormen van publicatie. Lees hieronder verder om deze publicaties te bekijken.

Hoe verzamelen we stekels en haren?

Meestal verzamelen we pennen en haren van egels en tenrecs via eigenaren en fokkers van gezelschapsdieren, maar soms ook via opvangcentra en reddingsdiensten. Vooral egels werpen hun hele leven continu stekels en haren af. Ze kunnen gemakkelijk worden verzameld door door hun beddengoed of nesten te kijken, zonder het dier te storen of pijn te doen. Voor tenrecs is dit een beetje anders, omdat ze niet zoveel haren verliezen en hun stekels bijna permanent op hun huid blijven. In deze gevallen duurt het gewoon wat langer voordat ze een paar haren kwijtraken en worden de stekels vaak verzameld van recent overleden dieren.


Galerij

Atelerix albiventris (Witbuikegel)

 

Atelerix algirus (Noord afrikaanse egel)

 

Atelerix frontalis (Zuid Afrikaanse egel)

 

Echinops telfairi (Kleine egeltenrek)

 

Erinaceus europaeus (Europese egel)

 

Erinaceus roumanicus (Noordelijke witborstegel)

 

Hemiechinus auritus (Grootooregel)

 

Paraechinus aethiopicus (Woestijnegel)

 

Setifer setosus (Grote egeltenrek)

 

Tenrec ecaudatus (Gewone tenrek)